vakmanschap - Spectrum vloeren b.v.

Ga naar de inhoud

vakmanschap

Wie zijn wij
Vakmanschap is een begrip dat tegenwoordig zijn waarde begint te verliezen. Vele bedrijven gebruiken het woord maar in de praktijk zien we dat lang niet alle proffesionals vakmensen zijn. Het roepen dat je de beste bent is nog geen garantie voor goed uitgevoerd werk. Vakmensen worden schaars, prima vakwerk leveren is niet langer vanzelfsprekend. Wij als Spectrum vloeren hebben gekozen voor het in vaste dienst aannemen van vakmensen en geven deze mensen de tijd om goed werk te leveren. Vakmensen zijn er op alle gebieden en dit begint al in de verkoop. Goed luisteren en dan adviseren is het devies. We kommen ten alle tijde eerst bij u thuis om de situatie ter plekke te bekijken. Zo meten we nauwkeurigheid het vochtpercentage met een betrouwbare en gekeurde Gann meter. 


Voor situaties waar 100% nauwkeurigheid vereist is hebben wij een eigen carbidmeter. Deze carbidmeting is een rechtsgeldige methode waarbij er een klein stukje uit de ondervloer gebeiteld wordt. Het vocht uit dit monster regeerd met de carbidampul en geeft een exact beeld van het vochtpercentage in uw vloer.
Ook de vlakheid van de ondervloeren is steeds vaker een probleem. Het lijkt erop of het tekort aan vakmensen in de bouw is opgelost door het verhogen van de toleranties. Indien uw nieuwe woning niet gebouwd wordt onder GIW of vergelijkbare voorwaarden dan heeft u geen enkele garantie op een vlakke vloer. In het huidige bouwbesluit is geen norm meer voor de toleranties in vlakheid van de ondervloeren. We komen dan ook regelmatig verschillen van enkele centimeters tegen, soms zelfs meer dan vijf centimeter. In deze situatie van deze foto was er zelfs een hoogteverschil van 16!! centimeter te meten op een breedte van 2,00 meter. Voor uw beeld, de verwarming hangt recht...  In verreweg de meeste situaties zijn hoogteverschillen niet zo goed te zien als hier. Voor deze situaties hebben wij een vloerlaser welke iedere milimeter hoogteverschil in uw ondervloer feilloos kan meten.Veel van onze vloeren worden volledig verlijmd aan de ondervloeren. Hiervoor is de juiste soort en kwaliteit van de lijm extreem belangrijk. Spectrum vloeren heeft door de jaren heen de naam opgebouwd bij de lijmleveranciers als zeer 
kritisch. Lijmfabrikanten hechten een grote waarde aan het oordeel van de vakmensen waar het nieuwe lijmen betreft. Spectrum vloeren test deze nieuwe lijmen en overlegd onze bevindingen met de fabrikanten. 

 
Om dit soort testen uit te kunnen voeren is een hecht-trek sterkte meter onmisbaar. Spectrum vloeren heeft zo'n meter om de sterkte van de lijmverbinding exact te kunnen bepalen. Tevens wordt deze meter gebruikt om de sterkte van de ondervloeren te meten. De kwaliteit van de zand-cement deklvloeren is tegenwoordig regelmatig zo laag dat deze loskomt door de werking van de parketvloer. 
Zelfs de mooiste apparatuur is waardeloos als je er niet mee om kunt gaan. De juiste apparatuur en voorbereiding is dan ook maar de helft. De andere helft is de vakman die uw vloer vakkundig legt. Deze vakmensen zijn allen in vaste dienst, hebben jarenlange ervaring als parketteur en zien iedere vloer als een uitdaging om het beste resultaat te behalen. Het zijn stuk voor stuk vakmensen met een opleiding en een opvoeding. Ze stellen zich netjes voor en leveren keurig werk. Alle afval wordt meegenomen, indien nodig helpen we even met de meubels en nemen de tijd voor u en voor uw vloer. Deze mensen zijn verantwoordelijk voor het succes en bepalend voor het eindresultaat.

Terug naar de inhoud