Laminaat onderhoud - Spectrum vloeren b.v.

Ga naar de inhoud

Laminaat onderhoud

Informatief > Onderhoud
Het onderhoud van een laminaatvloer is heel eenvoudig. De toplaag is van melamine en dit is vergelijkbaar met een aanrechtblad. Dit materiaal neemt niets op en is eenvoudig te reinigen. Stofvrij houden met een vloerwisser en regelmatig dweilen is voldoende. Wanneer u de laminaatvloer dweilt dan is dit het beste met een beetje schoonmaakazijn of Dumby blauw. Hoewel schoonmaakazijn een prima middel is ruikt het niet erg prettig. Dumby blauw is een middel op alcoholbasis. Het ruikt heerlijk en ontvet prima. Hardnekkige vlekken zoals schoenstrepen of viltstiften zijn te verwijderen met een beetje wasbenzine.

Let op: Geen middelen met siliconen of was gebruiken! Er zijn bijvoorbeeld middelen die laminaat laten glanzen. Laminaat hoort niet te glanzen en het laat een vettig laagje achter op de vloer. De vloer ziet er prachtig uit na het dweilen maar vervuilt erg snel. U kunt testen of er een fout middel op de vloer zit door de vloer nat te maken met een dweil. Is de vloer egaal nat dan is het goed, ziet u allerlei voestappen en vlekken op de natte vloer dan zit er iets op wat er niet op hoort. Foute middelen geven veel slijtage doordat zand en stof blijft plakken en de vloer polijst, tevens zwellen de kopse naden vaak enorm op.

Grove beschadigigen zoals putjes dienen gerepareerd te worden om schade door inwerkend vocht te voorkomen. Hier zijn speciale reparatiemiddelen in tientallen kleuren voor die met een soldeerbout aangebracht worden in de vloer. Dit is een specialistisch klusje wat wij gratis voor u uitvoeren wanneer de vloer bij ons gekocht is.
Terug naar de inhoud