Parket - Spectrum vloeren b.v.

Ga naar de inhoud

Parket

Assortiment > Vloeren

Parket is een verzamelnaam voor vloeren met minimaal 2 mm. massief hout.  De constructie en legmethodes verschillen sterk per type vloer, en ieder type heeft zijn eigen voor- en nadelen.

De meest voorkomende soorten zijn de lamel parketsoorten, waarbij een toplaag van massief hout verlijmd wordt op een multiplex of grenen onderlaag. Deze vloeren kunnen zwevend gelegd worden maar worden in de praktijk veelal geheel verlijmd aan de cementdekvloer om loopgeluiden tegen te gaan.  

Een legmethode welke als beste beschouwd wordt is de tapis vloer. In dit geval wordt er een ondervloer van spaanplaat of eiken mozaïek aan de cement dekvloer Gelijmd waarop een massief houten toplaag van 6 tot 10 mm. dikte verlijmd en vernageld wordt. Dit maakt patronen en erg strak legwerk mogelijk.

Een derde systeem is het leggen van planken. Dit is een wat ruigere manier van een houten vloer Leggen waarbij u rekening dient te houden met werking van het hout. Verlijmen en vernagelen op Een ondervloer kan dit probleem grotendeels ondervangen.  

Hoogkant en mozaïek parketvloeren zijn weer terug van weggeweest. De smalle strookjes kunnen In diverse patronen gelegd worden, zoals in visgraat of blokpatroon.  
Als laatste kennen we nog een plaquettes, smalle strookjes massief hout die rechtstreeks op een geëgaliseerde ondergrond geplakt worden.  

 

Terug naar de inhoud