Laminaat en vloerverwarming - Spectrum vloeren b.v.

Ga naar de inhoud

Laminaat en vloerverwarming

Informatief > Vloerverwarming
Laminaatvloeren zijn absoluut goed geschikt voor gebruik met vloerverwarming. Laminaat isoleerd slecht en dit is een goede eigenschap in combinatie met vloerverwarming. Het is te gebruiken in combinatie met bijverwarming, hoofdverwarming alsmede bij vloerkoeling. Houdt u bij vloerkoeling wel rekening dat een condensbewaker noodzakelijk is. De isolatiewaarde (Rc Waarde) voor iedere vloer op vloerverwarming mag maximaal 0.150Kw/M2 zijn waarbij de meeste laminaatvloeren niet boven de helft komen inclusief ondervloer. De Rc waarde is vooral afhankelijk van de dikte van het laminaat.

Laminaatvloeren op vloerverwarming liggen zwevend op een ondervloer. Door uitdroging hebben deze vloeren toch enigzins de neiging te krimpen. De kwaltiteit van de klikverbinding is dan ook cruciaal om problemen te voorkomen. Met name de betere merken zoals Parador, Quickstep en Berryfloor zijn goed geschikt met vloerverwarming.

De meest gebruikte ondervloer is de heatfoil. Deze dunne ondervloer van 1,2 mm. dikte heeft een warmeteweerstand van slechts  Rc 0.0014 M2. Bovendien dempt deze dunne ondervloer genoeg geluid om te gebruiken in een appartement.
Terug naar de inhoud