PVC, linoleum, vinyl en vloerverwarming - Spectrum vloeren b.v.

Ga naar de inhoud

PVC, linoleum, vinyl en vloerverwarming

Informatief > Vloerverwarming
PVC, vinyl en marmoleumvloeren kunnen alle drie goed op vloerverwarming gelegd worden. Ze hebben een lage warmteweestand.

PVC
PVC heeft een RC waarde van ongeveer 0.0226 Kw/m2. zeer geschikt dus voor gebruik met vloerverwarming. Er zijn PVC vloeren die los gelegd kunnen worden, ook op vloerverwarming maar dit is zeker niet altijd probleemloos. Met name de varant van massief pvc met een kliksysteem is erg kwetsbaar en gevoelig voor kiertjes. Wel is er een PVC vloer welke los gelegd kan worden op vloerverwarming, de Simplay. Deze massieve vloer is 5 mm. dik en is stabiel genoeg om los gelegd te worden. Verreweg de meeste PVC vloeren zijn losse stroken of tegels die geheel en rechtstreeks verlijmd worden op een vlakke ondervloer. 

Vinyl
Vinylvloeren zijn in principe vergelijkbaar met de PVC vloeren. Het is veelal vergelijkbaar materiaal, ook van PVC. Het zit alleen op een rol in plaats van losse strookjes. Forbo heeft zelfs een PVC stroken vloer die gesneden wordt van banen vinyl. Hoewel deze vloeren normaal gesproken tot 25 M2 los gelegd kunnen worden, sommige soorten zelfs tot 40 M2, fixeren wij een vinylvloer altijd als deze op vloerverwarming gebruikt wordt. Fixeren is geen verlijmen, de vloer zit wel vast aan de ondervloer maar is relatief eenvoudig weer te verwijderen. Hier is wel een zeer vlakke ondergrond voor nodig, egaliseren van de ondervloeren is dan ook in de meeste gevallen noodzakelijk.

Marmoleum
Marmoleum is de merknaam van Forbo voor linoleumvloeren. Deze natuurlijke vloeren zijn zeker geschikt voor vloerverwarming. Ze hebben een dikte van 2 of 2,5 mm. en dienen geheel verlijmd te worden. Klikt u hier voor de legvoorschriften om Marmoleum op vloerverwarming te leggen.
Terug naar de inhoud