Levering en aanleg vloerverwarming - Spectrum vloeren b.v.

Ga naar de inhoud

Levering en aanleg vloerverwarming

Informatief > Vloerverwarming
Het aanleggen van een vloerverwarming is werk voor vakmensen en dit besteden wij dan ook graag uit aan All in Installaties uit Biddinghuizen, de specialisten op dit gebied. Zij frezen in bestaande dekvloeren sleuven en brengen de leidingen aan. Hierna wordt de verdeler geplaatst op de plaats van uw keuze en wordt de nieuwe vloerverwarming aangesloten op de bestaande installatie. Veelal is dit infrezen voordeliger dan de vloerverwarming bij de bouw laten aanleggen. Uiteraard is dit minder werk dan na de tijd infrezen, maar door toeslagen op meerwerk en provisies aan onderaannemens is het aanleggen in de bouw voor de klant in de praktijk vaak veel duurder. Technisch is het aanleggen in de bouw wel iets beter, hoe meer dekking boven de leidingen hoe beter de warmte verdeelt wordt. Bij het meest gebruikte systeem, het systeem met slangen waar warm water door stroomt liggen de aanvoer en retourleidingen ondeveer 12 cm. uit elkaar, afhankelijk of het als bij- of hoofdverwarming gebruikt wordt. Dit betekend dat u bij een ingefreesde variant niet zo'n gelijkmatig verwarmde vloer heeft dan wanneer er nog zo'n 6 cm. zand-cement dekvloer overheen ligt.

Een ander systeem is het electrische systeem, vanwege het hoge elektriciteitverbruik en bijbehorende kosten wordt dit systeem vrijwel alleen gebruikt in kleine ruimtes die tijdelijk verwarmd moeten worden, zoals badkamers.

All in kan al deze systemen leveren en vakkundig installeren. Zij komen van te voren vrijblijvend en kosteloos bij u thuis kijken en maken daarna een duidelijke offerte. Onze ervaringen met All in Installaties zijn uitsluitend positief, het is een relatief klein bedrijf met persoonlijke aandacht, nette installateurs en werkend met de beste materialen. En, niet onbelangrijk, voor ons is het vanzelfsprekend maar alle afval wordt keurig meegenomen door de jongens!

Terug naar de inhoud