PVC - Spectrum vloeren b.v.

Ga naar de inhoud

PVC

Assortiment > Vloeren
De PVC vloeren zijn de laatste jaren enorm in opkomst. Ze bestaan zeker al dertig jaar maar werden tot enkele jaren geleden vooral gebruikt voor projectmatig gebruik zoals winkels en scholen. Het zijn over het algemeen goede tot zeer goede vloeren, slijtvast en probleemloos. De kinderziektes zijn er onderhand uit, de eerste vloeren hadden problemen met kiervorming, de haaksheid van de panelen en konden slecht tegen bijvoorbeeld zwarte strepen van schoenzolen. Ondanks dat er tegenwoordig goede PVC vloeren gemaakt kunnen worden worden er nog steeds slechte vloeren geproduceerd. De trend dat alles goekoper moet worden heeft ervoor gezorgd dat er de laatste tijd meerder merken opduiken die nog het meest weg hebben van veredeld tafelzeil. Ze hebben problemen met slijtvastheid en haaksheid. Vaak zijn dit de zelfklevende varianten uit China. Wij hebben dan ook de keuze gemaakt deze vloeren niet langer te leveren. 

In de loop van de jaren hebben we een selectie gemaakt van vloeren die we met een gerust hart kunnen leveren en waar u probleemloos jaren lang op kunt wonen. Ze zijn voorzien van een Polyurethaan toplaag waardoor onderhoud met polish niet langer noodzakelijk is. De toplagen lopen uiteen van 0.25 mm. tot 0.70 mm. 

Er zijn verschillende varianten te leveren. Verreweg de meeste vloeren zijn 2.0 tot 3.0 mm. dik en dienen geheel verlijmd te worden op een vlakke ondervloer. Deze variant wordt "dry back" genoemd. Egaliseren van de ondervloeren is hierbij absoluut noodzakelijk. Het zijn probleemloze vloeren die in normaal huishoudelijk gebruik ongeveer 25 jaar mee moeten kunnen. 

manier van leggen
dikte
loopgeluidherlegbaarmerken
Dry backwordt geheel verlijmd2,5 mm.++--Mflor
PVC Op HDFzwevend klik12 mm-/+++Wicanders
Massief PVC clickzwevend klik5 mm.+++Moduleo
Massief PVCzwevend los5 mm.++++Simplay
Magnetischzwevend5+++TFD
Terug naar de inhoud